TELEKOMU MİLLİLEŞTİRECEĞİZ | Telekomcular Derneği

TELEKOMU MİLLİLEŞTİRECEĞİZTELEKOMU MİLLİLEŞTİRECEĞİZ

Tarih: 2011-01-23

OSMAN PAMUKOĞLU: TELEKOMU MİLLİLEŞTİRECEĞİZ.
Telekomcular DerneÄŸi Yönetim Kurulu olarak, 21.Ocak.2011 günü saat 13.00 de Hak ve EÅŸitlik Partisi  (HEPAR) Genel BaÅŸkanı Sayın Osman PAMUKOÄžLU’nu ziyaret ettik.
Ziyarette, Dernek BaÅŸkanımız Zafer TEKBUDAK, BaÅŸkan Yardımcısı Fazlı KÖKSAL, Genel Sekreter Selçuk Mete DARICI, Yönetim Kurulu Üyeleri; Nurdan TAN, SavaÅŸ Dinçer YETÄ°ÅžER ve Rıza ÅžAHÄ°NER hazır bulundular.
Başkanımız Zafer TEKBUDAK kısaca Derneğin Kuruluş amacını ve hedeflerini anlattı.
Sayın PAMUKOÄžLU konuya direkt girdi; “ ArkadaÅŸlar Ä°ktidara geldiÄŸimizin ertesi günü TÜRK TELEKOM’U DEVLETLEÅžTÄ°RECEĞİZ/ MÄ°LLÄ°LEÅžTÄ°RECEĞİZ.  Türk Telekom’un eski çalışanlarını da TÜRK TELEKOM’a geri alacağız.”Sonra bize soru yöneltti; “Türk Telekom’un Yeniden MillileÅŸtirilmesinin önünde engel var mı? Hukuki, Stratejik, Ekonomik?” Biz de elimizden geldiÄŸi kadar cevaplandırmaya çalıştık. “Belki Tahkime baÅŸvurabilirler. Ama iktidar bu konuda kararlı olduÄŸunu gösterebilirse, her konuda  (Tarife, toplu alımlar, kamulaÅŸtırma , altyapı vb) siyasi iktidara baÄŸlı olan bir ÅŸirketin tahkime gitmesi de zor.” Dedik. Ä°mtiyaz SözleÅŸmesinin iptali için Danıştay’a açtığımız davadan bahsettik. Danıştay’ın lehimize karar vermesi halinde Tahkim’e baÅŸvurunun da zorlaÅŸacağından bahsettik.  “Biz bu konuda kesin kararlıyız. Onlar da bizim kararlılığımızı anlayacaklar” dediler. Sonra sohbetimiz bu minval üzerinde devam etti.
“Ben her özelleÅŸtirilen kurum için bunu söylemiyorum. Ama Türk Telekom çok önemli. TÜRK TELEKOM yeniden DEVLETLEÅžTÄ°RÄ°LMELÄ°DÄ°R/ MÄ°LLÄ°LEÅžTÄ°RÄ°LMELÄ°DÄ°R. Bunu da bu saatten sonra her yerde her ortamda söyleyeceÄŸim. Ä°nanıyorum ki, bunu benden duyan diÄŸer siyasiler de aynı ÅŸeyi söyleyecekler. Bu konu Türkiye’nin milli politikası haline gelecek” dediler.
Türk Telekom’un hakkımızda açtığı Tazminat davasından bahsedince, Sayın PamukoÄŸlu gülerek, bunlar yıldırma taktikleri, Mücadelenizden vazgeçmeyin. Dedikten sonra ilave ettiler; “SavaÅŸçılığı bir hayat felsefesi olarak benimseyin ve yılmayın” .
Daha sonra, Sayın PamukoÄŸlu; Partisinin baÅŸta özelleÅŸtirme olmak üzere, partisinin ekonomi ve tarım politikaları hakkında bilgi verdi. Sorunların ÅŸarlatan politikacılar tarafından çözülemeyeceÄŸini, ülkede yapılan tahribatı kısa sürede gidereceklerini vurguladı.
Sayın PamukoÄŸlu bizi yolcu ederken de aynı cümleyi  söylüyordu: TÜRK TELEKOM yeniden DEVLETLEÅžTÄ°RÄ°LMELÄ°DÄ°R/ MÄ°LLÄ°LEÅžTÄ°RÄ°LMELÄ°DÄ°R. Ä°nanıyorum ki, bunu benden duyan diÄŸer siyasiler de aynı ÅŸeyi söyleyecekler. Bu konu Türkiye’nin milli politikası haline gelecek”
Hepimizin dudaklarından Ä°NÅžALLAH kelimesi döküldü, kapıdan çıkarken

Bu Haber 3867 defa okunmuÅŸtur.
CUMHURÄ°YET BAYRAMIMIZ KUTLU OLS
ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN