ANKARA 11. İŞ MAHKEMESİNİN KARARI | Telekomcular Derneği

ANKARA 11. İŞ MAHKEMESİNİN  KARARIANKARA 11. İŞ MAHKEMESİNİN KARARI

Tarih: 2012-05-07

Yargıtay 9. Hukuk Dairesinin E:2011/50707 ve K:2012/4753 sayılı  Kararını Size Duyurduğumuz haberimizde; “Bu gelişme; Şu ana kadar, derneğimizce Ankara’daki iş mahkemelerinde takip edilen, birisi olumlu sonuçlanan, diğer dördünde de bilirkişi raporları olumlu gelen ve toplam  200 üyemizi ilgilendiren davaların kazanılma ihtimalini çok çok yükseltmiştir.Tabii, bundan sonra İş Mahkemesinde dava açacakların da, yüksek olan kazanma ihtimalleri daha da  artmıştır.” Demiştik.

Derneğimiz Avukatlarınca, 2006 yılında Türk Telekom’dan ayrılan 26 arkadaşımız  için Ankara 11. İş Mahkemesinde açılmış olan Denge Tazminatları seri davalarının son (4.) duruşması 26.Nisan.2012 tarihinde yapılmış ve Yargıtay kararının sunulmasını müteakip verilen bu ilk kararda dava(lar) lehimize sonuçlanmıştır.
Mahkeme, duruşma sonunda davamızın kabulüne karar vermiş,  2006 yılında Türk Telekom’dan başka kurumlara geçen davacıların maaş nakil ilmühaberinde yer alan aylık net ücretleri yeniden tespit etmiştir.

Temyiz için Türk Telekom’a süre verilmiştir. Türk Telekom’un temyiz etmemesi halinde karar kesinleşecektir, Temyiz ederse Yargıtay’ın onama kararı beklenecektir.

Yargıtay kararı sonrası ilk kazanım olan ve sonraki olumlu gelişmelerin habercisi olan bu Kararın; davası görülen arkadaşlara ve camiamıza hayırlı olmasını temenni ederiz.

POSTA ÇALIŞANLARININ MÜCADELE
KDK´NIN YEŞİL PASAPORT GÖRÜ