YARGITAY HAKLILIĞIMIZI ONAYLADI | Telekomcular Derneği

YARGITAY HAKLILIĞIMIZI ONAYLADIYARGITAY HAKLILIĞIMIZI ONAYLADI

Tarih: 2013-01-23

Türk Telekom’un Derneğimiz aleyhine açmış olduğu Manevi Tazminat davası temyiz talebi bu seferde Yargıtay tarafından Derneğimiz lehine ret edildi.

Türk Telekom Özelleştirilmesi “Bir Talan’ın Hikayesi” başlıklı Derneğimizin hazırlamış olduğu raporun  kamuoyunda beklenilenin üzerinde ses getirmesinden ve derneğimizin web sitesinin yayın politikasından  rahatsız olan zamanın Türk Telekom yönetimi, 29.11.2010 tarihinde Ankara 9. Asliye Hukuk mahkemesine başvurarak , söz konusu raporumuzun yayınına ihtiyati tedbir koydurmuş ve derneğimiz aleyhine 50.000 TL manevi tazminat davası açmıştı. Konu ile ilgili haberimizi okumak için tıklayınız.

Türk Telekom’un derneğimiz aleyhine açtığı  tazminat davası Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesinin, 19.07.2011 tarih 2011/185 Sayılı Kararı ile reddedilmişti.

Ancak bu mahkeme kararı ile yetinmeyen Türk Telekom yönetimi vekilleri vasıtası ile kararı, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nde temyiz etti. Yapılan inceleme sonucunda;

“Dosyasındaki yazılara, kararın dayandığı kanıtlarla yasaya uygun gerektirici nedenlere, özellikle delillerin değerlendirilmesinde bir isabetsizlik görülmemesine göre yerinde bulunmayan bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA...
18.12.2012 gününde oy birliğiyle karar verildi.”

Bu Hüküm ile; Türk Telekom Özelleştirilmesi “Bir Talan’ın Hikayesi” başlıklı raporumuzda yer alan bilgilerin doğruluğu ile Türk Telekom vekillerinin Mahkemede yapmış oldukları savunmalarda Derneğimiz Yönetim Kuruluna karşı tüm suçlamalarının geçersiz olduğu, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi kararı ile bir kere daha Yüce Türk Adaletince doğrulanarak kesinleşmiş oldu. Mali güçleri ve hukuksal yaptırımlar ile bizleri yıldırabileceklerini sananlar özür dilemeyi düşünürler mi acaba?

Son söz olarak;

-Derneğimizin hiç bir kurum ve kuruluş ile çatışmak gibi bir derdi olmadığını,

-Çözüme yönelik, haklı ve samimi önerilerimizi görmezden gelerek, diyalog yollarını yıllarca engellemenin kimseye faydasının olamayacağını,

-Bütün çalışma ve tespitlerimizde doğrulanmış, gerçek bilgilerin değerlendirildiğini ve değerlendirileceğini,