YAVAŞLAMASININ SEBEBİ FİŞLEME | Telekomcular Derneği

YAVAŞLAMASININ SEBEBİ FİŞLEMEYAVAŞLAMASININ SEBEBİ FİŞLEME

Tarih: 2014-04-08

İnternetteki yavaşlamanın arkasından da yeni yasa çıktı. Kurulan fişleme altyapısı veri sağlayıcıların hızını kesiyor. Uzmanlar, dava açılması gerektiğini söylüyor.

Sosyal medyanın yeni gündemi haline gelen hız sorununun arkasından da yeni İnternet Yasası çıktı. Yasa, internet sağlayıcı firmalara tüm abonelerinin internet trafiğini kayıt altına alıp depolama zorunluluğu getirdiği için, internethizmeti yavaşladı. Uzmanlar, tüketicileri dava açmaya çağırdı.

Twitter ve Facebook yasaklarının ardından, internet kullanıcılarının  yeni sorunu hız oldu. İnternet kullanıcıları birçok siteye girişte sorun yaşıyor, sayfalar açılmıyor ya da içerikler çok yavaş yükleniyor.

Bilişim uzmanları, bu durumun da yeni İnternet Yasası’ndan kaynaklandığını ifade ediyor. Çünkü yasada, internet sağlayıcı firmalara tüm abonelerinin internet trafiğini kayıt altına alarak 2 yıl süreyle depolaması ve talep eden makamlara bu bilgileri vermesi dayatıldı.

DİJİTAL MİT

Fiziki takip ve telefon dinlemesi için bile mahkeme kararı gerektiğinin altını çizen Bilişim Hukuku Derneği Başkanı avukat Kürşat Ergün,  "Tamamıyla idarenin keyfiyeti üzerine, IP numaraları üzerinden bütün kişisel bilgiler depolanacak.

Önemli noktalarda bulunan insanlar, yargı mensupları, bürokratlar, önemli ticari işler yapan firmaların bilgileri de talep edilebilir. Bu, çok ciddi bir tehdittir” dedi.

Özellikle son görev değişikliklerinden sonra TİB’in yapısının da değiştiğini aktaran Ergün, şunları söyledi:

TİB’de özellikle istihbarat ağırlıklı olmak üzere görevlendirme yapıldı. TİB’in esas maksadı, artık bu noktadan sonra istihbarat çalışması yapmak. Bunları da devletin birtakım çalışmalarında, ihtiyaç duyulan zamanlarda kullanmak.

Hükümet de istikbali açısından tehlike olarak gördüğü birtakım kişiler üzerinde de bu yönde tasarruf yapabilir.”

TELEFONLAR HAVA İLE ŞARJ OLACA
BİLİŞİM 500 ARAŞTIRMASI
1 GB İNTERNET İÇİN 2,25 DOLA
GOOGLE´UN İLGİNÇ HİKAYESİ
TELEFONLARDAN APLİKASYONLAR Sİ
NESNELERİN İNTERNETİ VE GÜVE
ULAK HİZMETE GİRDİ
TURKCELL´DEN DİYARBAKIR&a
TR UZANTILI 400 BİN ALAN ADI V
YERLİ BAZ İSTASYONU TESLİMATI
BTK:BAZ İSTASYONUNA YAKIN OLMAK
BİLİŞİMİN EN İYİLERİ
OGER 22 MİLYAR TEMETTÜ ALDI
SİBER ZORBALIK YAYGINLAŞIYOR
NETAŞ´IN 50. YILI
TURKCELL UKRANYANIN 4G İHALESİ
TURKCELL DİYALOG MÜZESİNE ÖD
CEP VE İNTERNETTE YENİ DÖNEM
TURKCELL’İ ALKIŞLIYORUZ.
GSM OPERATÖRLERİNE KIYAK MI?