ŞÜKRÜ KUTLU GÜBRETAŞ GENEL MÜDÜRÜ OLDU | Telekomcular Derneği

ŞÜKRÜ KUTLU GÜBRETAŞ GENEL MÜDÜRÜ OLDUŞÜKRÜ KUTLU GÜBRETAŞ GENEL MÜDÜRÜ OLDU

Tarih: 2015-03-01

Şükrü Kutlu, Gübretaş’taki görevine başladı.

Gübre Fabrikaları T.A.Ş. Yönetim Kurulu’nun 20 Şubat 2015 tarihinde aldığı kararla, şirketin Genel Müdürlük görevine Şükrü Kutlu atandı. Şükrü Kutlu, aynı zamanda Yönetim Kurulu Üyeliğine de seçildi.

Kamuda ve özel sektörde değişik görevlerde bulunan Şükrü Kutlu, “Son yıllarda istikrarlı bir çizgi yakalayan şirketi yeni bir yönetim anlayışıyla daha ilerilere taşımayı hedeflediklerini belirtti.” Şükrü Kutlu, “Gübretaş’ın sektöründe global bir marka haline gelmesi için çaba harcayacağız. Gübretaş’ı daha güçlü bir geleceğe hazırlamaya çalışacağız. Bunun sonucunda cirodan kârlılığa, yatırımlardan satışlara ve marka değerinden şirket değerine kadar her alanda sürdürülebilir bir başarı çizgisiyle Gübretaş’ı daha yukarılara taşımayı hedefliyoruz” dedi.

2014 yılı Yerel seçimlerinde AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Binali Yıldırım’ın yerine vekâleten Bakan olarak görevlendirilen Müsteşar Habip Soluk’un bu görevden  istifası ile Lütfü Elvan’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olması, Feridun Bilgin’in aynı Bakanlığa Müsteşar ve Türk Telekom’a Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve gelmesinden hemen sonra Şükrü Kutlu’nun Türk Telekom Genel Müdür Yardımcılığı görevinden ayrılmak zorunda kaldığı iddia edilmişti.

ŞÜKRÜ KUTLU KİMDİR?

Şükrü Kutlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1991 yılında mezun olduktan sonra yüksek lisansını Gazi Üniversitesi Özel Hukuk Anabilim Dalında tamamladı.

İş hayatına 1992 yılında Sayıştay Başkanlığı’nda Denetçi Yardımcısı olarak başlayan Şükrü Kutlu, çalıştığı süre içerisinde Denetçi ve Baş Denetçi unvanlarında görev yaptı.

Şükrü Kutlu, 2003 yılında Türk Telekom A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı. Türk Telekom’da görev yaptığı 12 yıl boyunca İnsan Kaynakları, Regülasyon ve Destek Hizmetleri’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Özellikle Türk Telekom’un özelleştirilmesinden sonra insan kaynakları dönüşüm ve değişim projeleri, işgücü dönüşümü projesi adı altında çalışan sayısının önemli miktarda azaltılarak, Şirketten gönderilmesini sağladı. Deneyimli kadroların tasfiyesi ile Türk Telekom da kurumsal hafızanın silinmesinde çok etkili oldu. Ayrıca Türk Telekom’un gayrimenkullerinin satılmasında önemli rol oynadı.

AKP iktidarından önce Sayıştay da sadece denetçi görevi olan Şükrü Kutlu, AKP’nin iktidarını sürdürdüğü 2003 - 2014 yılları arasında Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı olmasının yanı sıra çok önemli kurumlarda, etkili konumlarda görevde bulundu:

-         Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları Yönetim Kurulu Üyeliği,

-         TÜRKSAT Uydu ve Haberleşme A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği,

-         Türkiye Kamu İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Üyeliği,

-         Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği,

-         Türk Telekom Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı kuruculuğu ve Yönetim Kurulu Başkanlığı,

-         Türk Telekom Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği ve Asbaşkanlığı…

Avukatlık, Noterlik ve Yeminli Mali Müşavirlik belgelerine sahip olan Şükrü Kutlu, evli ve üç çocuk babasıdır.